خانه هوشمند

باتوجه به گسترش روزافزون فن آوری در صنعت ساختمان، امکان ساخت بناهای عظیم در مقیاس های غیر قابل تصور به لحاظ فنی، تکنیکی و اقتصادی، به امری جدی تبدیل شده است. احداث ساختمان هایی که در تمامی مقاصد بشر را در خود جای دهد و دسترسی به تمامی امکانات مورد نیاز بهره برداران و ساکنین را در کمترین زمان و نزدیک ترین مکان ممکن سازد، در کانون توجه فعالان این صنعت قرار گرفته است. تامین ملزومات زندگی در چنین ساختمان هایی و همچنین قابلیت سازگاری با محیط بیرونی از جمله کنترل مصرف انرژی بر اساس شرایط محیط بیرون بر آنها، با استفاده از روشه های سنتی امکان پذیر نخواهد بود. لذا به موازات گسترش فناوری های ساخت، فناوری جدیدی بنام سیستم های مدیریت هوشمند ساختمان (Building Management System) که به اختصار BMS مطرح شده است.
خانه هوشمند مجموعه ای است که مجهز به یک زیر ساخت ارتباطی قوی بوده و امروزه به عنوان یکی از بخش های مهم سیستم های مدیریت جمع ساختمان مورد توجه خاص قرار گرفته است. امروزه تکنیک های مختلفی برای اتوماسیون ساختمان های بزرگ بکار گرفته می شود از قبیل کنترل نور، کنترل دما، کنترل درب ها و پنجره ها و پرده ها و یا سیستم های امنیتی و دوربین های مدار بسته.
در یک خانه هوشمند می توان سیستم روشنایی، سرمایش و گرمایش، پرده ها، صوت و تصویر وسایر تجهیزات الکترونیکی را طوری برنامه ریزی کرد که با برقراری یک ارتباط هوشمند و یکپارچه بین این تجهیزات محیطی پویا و دلپذیر فراهم گردد. اجرا و پیاده سازی زیر ساخت خانه هوشمند به دو صورت سیمی و بی سیم امکان پذیر می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید